Little Leonor


Deze middag werd kleine Leonor geboren. Dat ze Leonor zou heten - naar het Spaanse kroonprinsesje - was voor mij eigenlijk geen geheim meer. Enkele weken geleden zorgde ik al voor een dekentje met haar naam erop.


Lichtroze (zeker niet té voor papa Kenny), retro en zacht: dat moest het zijn. Ik ging op prospectie naar Den Beer, waar ik voor het bovenste katoentje keuze te over bleek te hebben. Dus gingen we voor een heel lichtroze, bijna wit. Een schaapje voor de onderkant was te warm geweest en fleece was ook zo gewoontjes. Tot mevrouw Den Beer van onder haar toonbank een zacht wollen stofje opdiepte. Eentje dat ze eigenlijk voor zichzelf aan de kant had gehouden, maar wel een perfecte match met het gewafelde katoen. Dat mama Annelies graag een gebreid dekentje wou, was meteen weer een extra vinkje op de voorkeurenlijst: check!


Het vleugje goud in de paspel voegde ik er zelf aan toe. En met de roze letters van Leonor - in hetzelfde lettertype als het geboortekaartje - was het plaatje compleet. Een dekentje dat er door de stoffenkeuze weer helemaal anders uitziet dat alle andere die ik al maakte. Eentje van mijn favorieten, da's zeker!



 Mijn nieuwe labels werden meteen ingewijd: 'happy homemade', en dat was het zeker!



Om 12 uur werd Leonor geboren en zes uur later stond ik al in de materniteit. Niet met dekentje - dat was een week of twee ervoor al afgeleverd - maar vooral uit nieuwsgierigheid naar het kleine dametje. En omdat ik in de buurt was, ook een goed excuus hé.



Leonor lag al helemaal te soezen in haar dekentje, waar ze - gezien haar 47,5 cm - nog heeel wat in kan groeien. Go, little Leonor!